Tur virtual: expoziție „Tradiție circulară (Conectat la natură)” (MNȚR, 2022)

06/07/2022

Mani Gutău ne poartă într-un tur de vizitare a expoziției „Tradiție circulară (Conectat la natură)”, din zbor, cu drona, #fromabirdseyeview, ca să nu uităm de întâlnirile și creațiile artiştilor și meșterilor iscusiți pe care i-am avut alături și să avem și martor vizual pentru posteritate.

Itinerariu

Intrăm prin Monetăriei 3 și facem stânga spre noua sală expozițională, la Muzeul Național al Țăranului Român. Recent aici, la masa rotundă a tradițiilor creative, ne-am întâlnit pentru ediția cu numărul 4 a Forumului Tradițiilor Creative, am lansat concursul de design pentru dezvoltare durabilă și am găzduit instalatia audio Analog pan prezentată de Centrul Cultural Subcarpați. 

Mai departe, pornim în zbor spre sala Tancred Bănățeanu, de la etajul I al muzeului. Aici au lucrat meşterii şi artiştii la realizarea și expunerea obiectelor de artă colaborativă pe care le-au lăsat ca mărturii ale întalnirilor dintre:

Oláh Gyárfás și Melinda-Mária András

Virgil Scripcariu și Csaba Bálint

Dan Vezentan și Csaba Rácz

Teodor Graur și Viorel Gheorghe

Mircea Cantor și Tănase Burnar

Marius Alexe și Adrian Mihaiu

De cum intrăm în spațiul expozițional, vocea domnului Ioan Pop din Grupul IZA ne amplifică trăirile și reveriile pe care le resimțim în prezența exponatelor. 

Subcarpați cu Grupul Iza – Câte-s pe sub stele, una dintre piesele muzicale care au putut fi ascultate pe vinyl-ul din instalația „Circuitul sunetului în natură”, prezentată de Centrul Cultural Subcarpați în contextul expoziției, răsună în armonie cu întreg parcursul vizitei noastre.

În zborul său maiestuos, drona lui Mani reușește să ridice praful care s-a strâns în 2 luni de expoziție, praful se așterne, iar noi închidem oficial expoziția. #fin

Mulțumiri din partea echipei de proiect tuturor prietenilor și partenerilor rețelei care susțin viziunea pe care o propunem pentru România Tradițiilor Creative.
Expoziția a fost realizată, sub conceptul curatorului Teodor Frolu, de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 – Rowmania, în parteneriat cu DC Communication, Muzeul Național al Țăranului Român, #CentrulCulturalSubcarpați, Scoala de la Piscu, The Institute, fiind înscrisă pe lista de expoziții satelit participante la Romanian Design Week, ca parte a circuitului #RDWDesignGo2022.
 
Face parte din proiectul cultural „Tradiție circulară (Conectat la natură)”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiect realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB. Sprijinit de AQUA Carpatica.
Credite video: Mani Gutau. Credite sunet: Subcarpați și Grupul Iza – Câte-s pe sub stele. Credite foto: Dragoș Giuglea