Master în tradiții creative la Universitatea din București
cursul face parte din programul masteral de Geobiologie aplicată în conservarea patrimoniului natural și cultural (GBA), Facultatea de Geologie și Geofizică
Descoperă cursul
Antipa, Brâncuși și Georgescu-Roegen
un film despre viziunile celor trei români de geniu pe care ne place să îi numim precursorii tradițiilor creative
Descoperă filmul
Previous slide
Next slide

Transformările accelerate pe care le trăim necesită adaptare și rezistență la nivel individual și de grup și fac esențial studiul unor modele de comunități capabile să își dezvolte propriile mecanisme de recuperare și răspuns la contexte noi.

Proiectele rețelei România Tradițiilor Creative pot valida acest gen de modele „la firul ierbii”, cu atenție către câteva elemente recurente: inspirația și pragmatismul preluate din relația organică dintre om și natură, interdisciplinaritatea și inovația.

Pornită în 2017, rețeaua tradiții creative a reușit, pe parcursul ultimilor ani, să coaguleze o comunitate de peste 40 de actori care se preocupă de recuperarea și valorificarea elementelor de patrimoniu național, material și imaterial, pentru a le utiliza creativ ca resurse pentru educație și dezvoltare.

România tradițiilor creative este un proiect strategic pe termen lung, care își propune să federeze oameni înzestrați din următoarele domenii de interes:

Ghid de bune practici în tradițiile creative

Vă invităm să descoperiți viziunea noastră și câte ceva despre ce înțelegem prin „bune practici” în tradițiile creative.

Precursorii tradițiilor creative la Expo Dubai

Povestea celor trei vizionari români pe care ne place să-i numim precursorii tradițiilor creative, merge mai departe și ajunge, în 2021, la Expo 2020 Dubai.

Conceptele propuse de Antipa, Brâncuși și Georgescu-Roegen au fost prezentate publicului internațional la conferința „Sustainable Romania. Local Knowledge from the Past for a Global Lasting Future”.

Declarația de la Piscu

Amintindu-ne cu bucurie de întâlnirea comunității România Tradițiilor Creative de la început de 2021, reiterăm mesajul Declarației de la Piscu, actual și în atenția noastră în continuare:

Patrimoniul cultural și natural sunt resurse cheie pentru educația din România secolului al XXI-lea. Să învățăm din înțelepciunea tradiției și să prețuim ”zestrea pământului”.

PODCAST URBOTECA

Ce sunt tradițiile creative

Oana Pavăl și Oana Perju povestesc cu Teodor Frolu despre Forumul Tradițiilor Creative, despre proiectul România Tradițiilor Creative și despre valorile pe care le promovează.

Manifest

România Tradițiilor Creative - memorie pentru viitor.

Declarația de la Piscu

Patrimoniul cultural și natural sunt resurse cheie în educație.

Educație

Curs de master în tradițiile creative la Universitatea din București.

Forum

Forumul Tradițiilor Creative reunește experți din domenii complementare.

Membership

Formular de înscriere noi membri în rețeaua România Tradițiilor Creative.

Resurse

Oportunități și alte informații relevante din sfera tradițiilor creative.