Search
Close this search box.

VIDEO: Tradiții creative – Georgescu-Roegen. Antipa. Brâncuși.

Am lansat primul film din micro-seria de documentare care își propune să dezvăluie semnificația tradițiilor creative, utilitatea acestora și metodele potrivite prin care le putem valoriza.
 
În primul material video, Vintilă Mihăilescu, Teodor Frolu și Alexandru Andrășanu ne invită la o incursiune în istoria culturală a României și ne povestesc despre Georgescu-Roegen, Antipa și Brâncuși, trei mari români care au cunoscut valoarea tradițiilor, pe care le-au integrat în operele lor, științifice și artistice:
Filmul este primul dintr-o serie de materiale video prin care ne propunem să prezentăm conceptul de „tradiții creative”, desconstruit, și să oferim exemple de bună practică privind valorificarea resurselor culturale și naturale ale României.
 
Materialul video este realizat în cadrul proiectului cultural Argument video – tradiții creative, inițiat de DC Communication și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).
 
Video-urile din această serie au rol de argument pentru contextualizarea capacității de transformare și actualizare a tradițiilor, precum și calitatea lor de a reprezenta surse creative pentru activități economice sustenabile, profitabile și creatoare de locuri de muncă.
 
De asemenea, proiectul are rolul de a oferi stakeholderilor exemple de bună practică, ca modele inspiraționale pentru a își duce la îndeplinire proiecte din sfera tradițiilor creative, un domeniu emergent, încă insuficient explorat, care poate contribui la definirea brandului de țară al României.
 
Mai multe informații aici și pe pagina de Facebook.