Despre noi

Despre proiect

 

Derulat în 2020, proiectul cultural „Este dezvoltarea unei lumi durabile un act cultural? Antipa, Brâncuși, Georgescu-Roegen” propune publicului o expoziție artistică, organizată de DC Communication în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, trei cercetări documentare și academice și trei dezbateri privind primordialitatea culturii, a creativității și a personalităților lui Antipa, Brâncuși, Roegen în crearea de identități locale și stimularea apetitului pentru construirea unei lumi durabile.

Inițiatori

 

Platforma digitală și expoziția sunt create de DC Communication în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, ca parte din proiectul cultural pluridisciplinar „Este dezvoltarea unei lumi durabile un act cultural? Antipa, Brâncuși, Georgescu-Roegen”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

 

Proiectul beneficiază de aportul generos al Aqua Carpatica, precum și de sprijinul oferit de București FM.

Expoziția

 

Expoziția este compusă din trei diorame care documentează viziunea a trei personalități de marcă (Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu-Roegen) privind o lume durabilă și instalația Culegătorul. Expoziția a fost realizată prin cercetare academică și colaborare cu artistul Dan Vezentan, autorul instalației expusă în iunie 2019 la evenimentul Culture4future de la centrul cultural BOZAR din Bruxelles, unde a fost prezentată aceeași temă, în contextul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene (ianuarie – iunie 2019).

 

 

Dezbaterile

 

Cele trei dezbateri vizează, pe rând, fiecare dintre cele trei personalități urmărind contribuțiile acestora în investigarea, teoretizarea, experimentarea și avansarea ideii de „lume durabilă”, încă de la începutul secolului al XX-lea, cu mult înainte ca această temă să fie considerată relevantă. Dezbaterile vor putea fi vizionate în paginile dedicate celor trei precursori.

 

 

Platforma digitală

 

Platforma propune o vizitare virtuală a expoziției și a contribuțiilor celor trei precursori români de geniu la fundamentarea unei noi economii în armonie cu Planeta.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.