#ORIGINI de la idei încolțite la tradiții creative

Mi-am propus să realizez preparate „curate”, după rețete de casă: ghiudem tătăresc, piept de curcan marinat, pastramă de vită după o rețetă armenească, babic sticks, cârnați de vită, oaie și capră, salam de casă. Sunt preparate realizate fără silitră, fără coloranți, arome sau conservanți, doar cu condiment și ingrediente în stare naturală.

#MOȘTENIRE zestrea din care s-a hrănit gustul

O pasiune mai veche pentru pregătirea bucatelor de sărbători, în familie, precum și lipsa de pe piață a unor preparate cu adevărat curate m-a determinat să încep o mică afacere. Dintre ingrediente – toate naturale – pe unele le comand tocmai din Orient, ca să păstreze savoarea rețetei originale din Crimeea, care a ajuns în Dobrogea prin secolul al XVII-lea.

#OAMENI întâlniri prin care proiectul a prins trup

M-am născut și am crescut în Medgidia. Nouăzeci la sută dintre vecinii mei erau tătari, așa că am furat de la ei rețeta celui mai pur ghiudem – un cârnat uscat făcut din carne de oaie și condimente. Băștinașii făceau ghiudem în fiecare toamnă, pentru că le lipseau condițiile pentru a păstra carnea peste iarnă.

#LOCURI cuiburi și drumuri care poartă gustul mai departe

Medgidia, cu copilăria petrecută printre tătari, precum și Crimeea, cu poveștile ei levantine, se răsfrâng în gustul unor preparate făcute după o rețetă deloc complicată, dar care păstrează urma locului și a oamenilor care s-au perindat pe aici.

#ÎNCOTRO?

Pentru că sunt unice pe piață și se adresează celor care vor să se hrănească sănătos, preparatele au din ce în ce mai multă căutare.