„Meseriile tradiționale în restaurarea monumentelor istorice” – prelegere Batem Fierul la Conac!

16/11/2022

Joi, pe 17 nmoiembrie, ne vedem la UNArte, de la ora 10:00, unde echipa Batem fierul la conac! în colaborare cu UNArte, îl au ca invitat pe dl. arhitect Ștefan Mănciulescu cu prelegerea „Meseriile tradiționale în restaurarea monumentelor istorice”.

„Ștefan Mănciulescu este arhitect-șef al Monumentelor Istorice al departamentelor Cantal, Corrèze şi Haute-Loire. Ca restaurator, a condus peste 100 de șantiere și proiecte vizând monumente istorice, în Franța. Nominalizat și premiat pentru multe dintre aceste lucrări cu precădere cele din Masivul Central, Biserica românească din Paris și premiul pentru concursul din Colmar – biblioteca Dominicanilor, în 2016.

Predă la Școala din Chaillot, în cadrul atelierelor practice și asigură cursurile de tâmplărie și fierărie tradițională. A participat la multe ateliere similare și în România. Face parte din comitete și comisiile regionale de patrimoniu și situri istorice în zonele Auvergne și Limousin, dar și în România. În 1990, a fost numit comisar (alături de Radu Boruzescu) al expoziției « Patrimoniu românesc» (Paris, Hôtel de Sully) și coautor al filmului documentar «Bucharest. Mémoire du mal». A participat și a contribuit cu priceperea sa la marile manifestări legate de patrimoniu din România.” (uar-bna.ro)

 

Evenimentul este recomandat atât studenţilor şi profesioniştilor din domeniile artelor şi mediului construit, cât şi pasionaţilor de arhitectură și patrimoniu de orice vârstă.

 

Intrarea este liberă.

UNArte, Calea Grivitei 28, Amfiteatrul de la Arte Decorative, ora 10.00

Eveniment organizat de către Batem fierul la conac! în parteneriat cu UNArte. Eveniment co-finanţat de către AFCN, în cadrul proiectului „Şcoala Europeană Mobilă de Arta Feroneriei”- Demonstraţii de meşteşug, conferinţe şi proiecţii pe un traseu de 2500 km.

Credite foto: FC & Vasile Damian