Search
Close this search box.

Forumul Tradițiilor Creative, ediția a IV-a

10:00 am, May 17, 2022
2:30 pm, May 17, 2022
Locatie: Muzeul Național al Țăranului Român
Tip: forum
Organizator: România Tradițiilor Creative

Despre eveniment

Marți, pe 17 mai 2022, am organizat ediția cu numărul IV a Forumului Tradițiilor Creative, la Muzeul Național al Țăranului Român.

Am discutat potențialul tradițiilor creative ca vectori pentru dezvoltarea durabilă, am trecut în revistă noutăți din activitățile vechilor membri și le-am urat bun venit noilor parteneri ai rețelei România Tradițiilor Creative.

La final de conferință, am vizitat, într-un tur ghidat susținut de curator, Tradiție circulară (Conectat la natură) – expoziție de artă contemporană, prezentată la #MNȚR până pe 3 iulie.

Agendă

Marți, pe 17 mai, am organizat Forumul Tradițiilor Creative, ediția a IV-a, la Muzeul Național al Țăranului Român.
 
Între 10:00 și 14:30, a avut loc conferința națională „Tradițiile creative – vectori pentru dezvoltarea durabilă”, în noua sală expozițională, de la parterul #MNȚR.
 
De la 12:30, ne-am mutat în sala Tancred Bănățeanu la conferința de presă dedicată deschiderii oficiale a expoziției.
 
De la 18:00, am organizat vernisajul Tradiție circulară (Conectat la natură) – expoziție de artă contemporană, ce a inclus prezentarea operelor de artă rezultate din colaborarea celor șase meșteri și cei șase artiști contemporani implicați în proiect:
 
Teodor Graur, Mircea Cantor, Gyárfás Oláh, Dan Vezentan, Virgil Scripcariu, Marius Andrei Alexe – Bean MC)
 
Deschiderea oficială a avut loc în prezența curatorului, Teodor Frolu, și a creatorilor.

Organizatori și parteneri

Forumul Tradițiilor Creative, ediția a IV-a și expoziția de artă contemporană sunt realizate de de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 – Rowmania, în parteneriat cu DC Communication, Muzeul Național al Țăranului Român, Centrul Cultural Subcarpați, Școala de la Piscu, PATZAIKIN, The Institute, fiind înscrisă pe lista de expoziții satelit participante la Romanian Design Week, ca parte a circuitului RDW Design GO! / ROMANIAN DESIGN WEEK 2022.

Expoziția face parte din proiectul cultural „Tradiție circulară (Conectat la natură)” co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiect realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB. Sprijinit de AQUA Carpatica.

#tradițiicreative #rdwdesigngo #romaniandesignweek #RDW10 #RDW2022 #FORWARD #cofinanțatdeAFCN

Credite foto: Dragoș Giuglea

Noutăți

Share