Search
Close this search box.

Circular Catalysts – expoziție de artă documentară

12:00 am, May 12, 2023
12:00 am, May 28, 2023
Locatie: Piața Amzei
Tip: expoziție
Organizator: British Council România

Despre eveniment

Suntem încântați să anunțăm expoziția Circular Catalysts, parte din Romanian Design Week 2023, care expune procesele de lucru, rezultatele a cinci rezidențe interdisciplinare și fotografiile Ioanei Cîrlig.

Expoziția prezintă obiecte, texte, sunet și fotografii surprinse de Ioana Cîrlig pe parcursul celor cinci rezidențe de creație în care artizani contemporani din Marea Britanie au fost găzduiți de organizații locale care lucrează cu meșteșugari tradiționali din România rurală. Prin design și colaborare interdisciplinară, programul, inițiat de British Council România și susținut de Institutul Cultural Român, explorează intersecțiile dintre rural și urban și potențialul practicilor meșteșugărești în bunăstarea individuală și comunitară.

De-a lungul expoziției, programul Circular Catalysts va cuprinde și o serie de activități de implicare a comunității, cum ar fi ateliere, podcast-uri și întâlniri, care vor stârni conversații în jurul sistemelor de cunoaștere tradiționale și a practicilor comunitare cu rol în creație și sustenabilitate. Programul promovează schimbul de competențe și cunoștințe între Marea Britanie, România și Europa, ca parte a răspunsului British Council la problemele globale, adresându-se, în speță, urgenței climatice.

Ca parte a angajamentului nostru față de sustenabilitate, designul expozițiilor și deplasările expoziției dau prioritate practicilor ecologice, cu volume mai mici, materiale mai ușoare și reducerea călătoriilor cu avionul. De asemenea, prioritizăm incluziunea, urmărind să creștem accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități prin elemente tactile și prin dedicarea de a-i primi pe cei cu corpuri și abilități diverse. Împreună cu Supereroi printre noi AMAIS  și Studio Mud , dedicăm ziua de 18 mai persoanelor cu nevoi speciale.

Vino alături de noi la Circular Catalysts pentru a experimenta puterea rezidențelor creative, a fotografiei și a dialogului în jurul meșteșugului, a sustenabilității și a relației dintre oameni și natură în România rurală. Inspirați-vă de meșteșugarii creatori de schimbare și de explorarea contextelor culturale, a sistemelor de cunoștințe tradiționale și a răspunsurilor la urgența climatică globală. Nu ratați această expoziție provocatoare în cadrul Romanian Design Week 2023, începând cu 12 mai.

Agendă

București: 12–28 mai 2023 | Piața Amzei 13 – Romanian Design Week Creative Corner | Zilnic 10.00–20.00

Activități și workshop-uri
12/05
  • Lansare Podcast RDW Talks cu Annemarie O’Sullivan (Studio AMOS) și Cristiana Tăutu (Head of Arts, British Council Romania)
18/05
  • 10.00–18.00 | Ziua tăcută – Tururi ghidate accesibilizate (Supereroi printre noi)
  • 18.00–21.00 | Atelier ceramică pe nevăzute (AMAIS și Studio mud.)
19/05
  • Lansare Podcast RDW Talks cu Anoushka Cole
21/05
  • Ateliere intergeneraționale de imprimare textilă cu plante realizate de Pro Patrimonio
22/05
  • Lansare Podcast RDW Talks cu Lola Lely
26/05
  • Prezentare de autor – Francesca Sarti (Arabeschi di Latte)

Share