Search
Close this search box.

Video: Travling* – tradiții creative cu: Pro Patrimonio

Colecția de obiecte de design #HonestGoods, inspirată de Vila Golescu, este un proiect de anduranță, în care salvarea și reactivarea patrimoniului cultural merg mână în mână cu educația și construirea punților de legătură între comunități. Proiectul este inițiat și gestionat de Fundația Pro Patrimonio, o asociație născută din îngrijorarea față de starea actuală a patrimoniului cultural și natural românesc.

Materialul video este realizat în cadrul proiectului cultural „Travling – tradiții creative”, inițiat de DC Communication și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Parteneri media: Citatepedia, CINEPUB, BucurestiFM, Igloo media, Modernism Punct Ro, Revista Zeppelin.

Filmele din această serie au scopul de a consolida capacitatea de reinterpretare și valorificare a tradițiilor și elementelor de patrimoniu cultural. Acestea reprezintă surse creative pentru activități economice, precum și un punct de pornire pentru dezvoltarea durabilă, generatoare de noi locuri de muncă.

Proiectul oferă stakeholderilor exemple de bună practică din sfera tradițiilor creative, un domeniu care poate contribui la definirea brandului de țară al României.

*„Travling”, un concept specific industriei cinematografice, se referă la acel cadru de film în care camera de filmat se mișcă în sincron cu subiectul filmării. Protagoniștii care, prin activitatea lor, contribuie la promovarea conceptului de „tradiții creative” se află într-o permanentă evoluție și prezentarea acestei evoluții poate duce la demontarea și explicarea acestei idei generoase.

Mai multe informații pe: https://traditiicreative.ro/
și pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/TraditiiCreative/


Mulțumiri: Emi Gheorghe și Adriana Ciobanu

Un film produs de DC Communication, co-finanțat de AFCN

Materialul video conține secvențe realizate în cadrul proiectului Understanding Design, creat de UrbanEye Film Festival și Dizainăr.