Search
Close this search box.

Start înscrieri la Batem fierul la conac! laboratorul rural pentru arhitectură și meșteșuguri

27/06/2023
Deschidem înscrierile la Batem fierul la conac!, laboratorul rural pentru arhitectură şi meşteşuguri destinat tuturor celor pentru care arhitectura şi patrimoniul cultural contează. Avem 3 ateliere noi, pe lângă feroneria de artă care rămâne centrul preocuparilor noastre: atelierul de pietrărie, atelierul de ceramică utilitară şi atelierul de restaurare frescă.
 
Vă invită, să prindeţi un loc la una dintre cele mai vechi şi complexe şcoli de vară din România, găzduită de ansamblul nobiliar Carp.
 
Invitaţi din ţară şi de peste hotare pe teme de arhitectură şi patrimoniu, serate muzicale, Şcoala de Fotopoetică şi multe alte daruri pe care le vom descoperi împreună. Vă aşteptăm cu bucurie şi cu dorinţa de a vă transmite cât mai mult din ceea ce cunoaştem!
Programul este inițiat de arhitectul Şerban Sturdza şi coordonat de arhitecta Alexandra Mihailciuc.
 
„Batem fierul la conac!” este susţinut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de Arhitectură & The Prince’s Foundation. Proiect realizat în parteneriat cu Les Compagnons du Devoir, Fundația Pro Patrimonio, Şcoala de Fotopoetică, Direcţia Judeţeană de Cultură Iaşi.
 
Datele Batem fierul la conac! pe scurt:
 
Perioadă: 16 iulie- 30 iulie
Loc: Ansamblul Conacului Carp, Ţibăneşti
Ateliere principale: fierărie, pietrărie, restaurare frescă, ceramică utilitară, olărit & invitaţi surpriză
Înscriere: CV pe adresa: amihailciuc@gmail.com
Dată limită înscriere: 9 iulie
Localizare
 
Construit la sfârşitul secolului al XVIII-lea, conacul Petre P. Carp este înconjurat de un parc, în mijlocul comunei Ţibăneşti. Conacul, parcul, şi mausoleul familiei, proiectat probabil de Gustave Eiffel, alcătuiesc un ansamblu istoric şi de arhitectură, protejat în zona deluroasă a Moldovei, la 50 km sud de Iaşi.
 
Despre
 
Toate activităţile de la Batem fierul la conac! constituie o şcoală de arhitectură şi meşteşuguri destinată localnicilor din zona Ţibăneştiului şi tuturor celor care conştientizează valoarea patrimoniului cultural şi nevoia de a-l transmite urmaşilor.
 
Batem fierul la conac! îşi propune să fie o alternativă de învăţare, să participe la pregătirea academică a specialiştilor(viitori arhitecţi, ingineri, profesori, restauratori ş.a.) într-un mod aplicat, autentic, cu o abordare firească către culisele profesiilor mediului construit.
 
Cazare
 
Participanţii sunt aşteptaţi în cursul zilei de duminică, 16 iulie 2023.
 
Locurile de cazare disponibile sunt: în conac, într-una dintre clădirile istorice- clădirea Gang, casa Administratorului precum şi casa Arhiterra şi casa Compagnonilor. De asemenea, se poate face camping în livada cu cireşi de la casa Administratorului.
 
Masă
 
Mâncarea va fi asigurată de doamne din sat, conform unui meniu tradiţional, care încearcă să armonizeze cât mai multe produse ecologice. Se va servi la „Bucătăria conacului”.
 
Echipament obligatoriu
Haine, mănuşi şi încălţăminte de lucru, sac de dormit(obligatoriu), prosop, agendă, instrumente de desen(pentru schiţe, notiţe de şantier, idei). Opţional pentru amatorii de campat, se poate veni şi cu cortul.
 
Echipament opţional
Protecţie împotriva soarelui & vremii ploioase, lampă frontală, aparat de fotografiat, costum de baie(se poate înota în apropiere), hamac.
 
Cost workshop
 
1200 lei pentru 2 săptămâni(include cazarea, 3 mese/zi, participarea la toate atelierele de meşteşuguri, conferinţele, vizitele locale). Nu include posibilele vizite în Iaşi sau alte drumeţii organizate ad-hoc la distanţă mare.
 
Plată
 
Se va efectua în contul Asociaţiei MARIA
adresa: Casa Administraţiei, str. Fabricii nr. 22, sat Ţibăneşti, Judeţul Iaşi
CIF: 13307652
Iban RON : RO16 RZBR 0000 0600 0994 8619
banca: Raiffeisen Bank Moşilor
 
adresa băncii: Calea Moşilor nr. 221 BL 31A CORP A
descriere: taxă workshop Batem fierul la conac!
 
Înscriere
 
Numărul locurilor disponibile este limitat.
Persoanele interesate sunt rugate să transmită CV-ul (maxim 2 pagini) pe următoarea adresă de e-mail: amihailciuc@gmail.com cu subiectul “Înscriere workshop Batem fierul la conac!”.
 
Confirmarea listei participanţilor se va face prin e-mail.
 
Finalizarea înscrierii
 
Ca să finalizaţi înscrierea, trimiteţi confirmarea plăţii, printr-o imagine clară a chitanţei obţinute (fotografie, scan) pe adresa amihailciuc@gmail.com cu subiectul “Plată workshop Batem fierul la conac!”. În momentul în care este primită confirmarea plăţii sunteți înscris oficial.
 
 
• Adresa workshop-ului: str. Petre P. Carp, nr. 3, sat Ţibăneşti, comună Ţibăneşti, judeţul Iaşi.
 
• Cum se poate ajunge la Ţibăneşti:
 
Pe durata workshopului de vară “Batem fierul la conac!” se va desfăşura şi Festivalul Fierarilor, 12 companioni fierari de la prestigioasa Şcoală de Utilitate Publică “Les Compagnons du Devoir” ni se alatură la Ţibăneşti pentru a face demonstraţii de fierărie. Un motiv în plus să vă înscrieţi la workshop, o desfăşurare de forţe, cunoştinţe şi aptitudini greu de repetat, care va lăsa urme în felul în care înţelegem materia. Sunteţi aşteptaţi cu drag şi poftă de învăţat la Batem fierul la conac!