Search
Close this search box.

PROIECT: Reciproc Performativ

Apel de proiecte pentru laboratoare de cercetare

Colectiv A: Apel de proiecte pentru laboratoare de cercetare în sfera culturii coregrafice şi a artei contemporane.

Asociaţia Colectiv A lansează, în parteneriat cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, proiectul Reciproc Performativ, care cuprinde un program de laboratoare de cercetare interdisciplinară derulate în perioada 16 aprilie – 30 iulie 2018.

Proiectul susţine apariţia unui cadru de cercetare artistică şi de creare de noi forme estetice şi discursive. Laboratoarele vor avea loc la Studioul şi Spaţiul RAP din cadrul Fabricii de Pensule din Cluj-Napoca.

Programul este adresat artiştilor care derulează proiecte în sfera dansului contemporan, a performance-ului şi a artelor vizuale. Vor fi selectate trei proiecte care presupun colaborarea dintre coregrafi/performeri şi artişti vizuali, scopul laboratoarelor fiind de a sprijini dezvoltarea formelor de exprimare artistică hibride tocmai pentru a lărgi spectrul artistic cu care interacţionează dansul contemporan.

Prin aceste laboratoare se doreşte crearea unui context lipsit de presiunea succesului şi orientat, în schimb, spre procesul de lucru, care să susţină cercetarea şi dezvoltarea unor metode proprii de expresie artistică. Echipele artistice vor fi beneficia de mentorat prin acompaniere atât la nivel de dezvoltare a conceptului şi derulare a cercetării, cât şi la nivel discursiv, prin prezenţa unui critic/teoretician.

Termen limită de înscriere: 15 martie 2018. Selecţia artiştilor va fi făcută de un juriu constituit din reprezentanţi ai Asociaţiei Colectiv A şi ai Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, iar rezultatele acesteia vor fi făcute publice pe 21 martie 2018. (R.N.)

Mai multe despre proiect sunt disponibile aici.