Tururi ghidate #ExpoArgument
8 septembrie 2020
Marți, 22 septembrie și marți, 29 septembrie, vă invităm la Muzeul Antipa la tururi ghidate (în limba română) de vizitare a expoziției „De ce ne rabdă Pământul?”, realizată de DC Communication și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 Rowmania în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.
Tururile sunt organizate de Teodor Frolu (curator) și Dan Vezentan (artist) în intervalele: 18:00 – 19:00 și 19:00 – 20:00.
Cei care doresc să participe sunt rugați să ne anunțe printr-un mesaj pe pagina de Facebook Rowmania sau pe Tradiții Creative (cu numele participanților și intervalul orar în care vor participa).
La tur sunt invitați să participe inclusiv copiii (recomandat – de la 14 ani +).
Expoziția propune o întâlnire surprinzătoare cu ideile unor români de geniu, care și-au lăsat amprenta în știința, economia și arta universală: Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu-Roegen. Sunt recuperate în mod inedit concepte și viziuni originale ale acestora privind dezvoltarea durabilă.
Cele trei diorame dedicate acestor mari personalități, împreună cu lucrarea „Culegătorul”, amplasată pe peluza de la intrarea în muzeu, propun un argument multidisciplinar în susținerea afirmației „dezvoltarea unei lumi durabile este un act cultural”.
Expoziția este deschisă în perioada 6 august – 30 septembrie 2020, în Sala Multimedia de la parterul Muzeului Antipa, marți până duminică, între orele 10:00 – 20:00 (ultimul vizitator va intra la ora 19:00).
Organizarea tururilor ghidate ține cont de toate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.
Expoziția „De ce ne rabdă Pământul?” este realizată de Teodor Frolu și Dan Vezentan și, sub titlul „Building on a Sustainable World”, a beneficiat de calitatea de invitat special la BOZAR, centrul cultural din Bruxelles, în 2019, la colocviul internațional #Culture4Future, organizat de Comisia Europeană.
Proiectul beneficiază de aportul generos al AQUA Carpatica precum și de sprijinul oferit de Bucuresti FM. Un proiect co-finanțat de AFCN.
www.traditiicreative.ro/
Sorry, the comment form is closed at this time.