Test de cunoștințe generale

Bine ai venit în pagina noastră de testare a cunoștințelor. Vrem să explorăm împreună modalități prin care putem contribui la dezvoltarea durabilă a umanității și a Planetei Pământ.

1. Cine a perfecționat diorama, reprezentarea spațială din muzeele de istorie naturală a exponatelor plasate în contextul mediului lor natural?
2. Despre Brâncuși se spune că a transformat complet arta modernă și perspectiva asupra sculpturii. Abordarea lui a presupus:
3. În 1909, bazându-se pe observarea comunităţilor de pescari şi a felului în care îşi administrau resursele naturale, Grigore Antipa propune o nouă ştiinţă, geonomia, și concepe sistemul de gestionare rațională pentru:
4. Programul minimal bioeconomic propus de Roegen, care ar putea asigura omenirii bunăstare, fără să-i pericliteze viitorul, cuprinde două din următoarele cinci puncte. Care sunt acestea? (răspuns multiplu)
5. Brâncuși s-a născut la 1876 în localitatea:
6. Activitățile de producție și de consum folosesc energie și resurse materiale luate din natură. Inevitabil, în acest proces apar și deșeuri. Eliberarea lor în mediul înconjurător, din perspectiva principiului entropiei, înseamnă:
7. Dezvoltarea durabilă presupune totalitatea formelor și metodelor de dezvoltare socio-economică, axate pe asigurarea unui echilibru între planurile:
8. Turismul lent este făcut cu grijă și respect față de: (răspuns multiplu)
9. Economia circulară este un model de producție și consum care implică:
10. Cum putem salva Planeta Pământ?

Îți mulțumim pentru participare!