Search
Close this search box.

Podcast Urboteca: Ce sunt tradițiile creative?

Oana Perju și Oana Pavăl în conversație cu Teodor Frolu într-un episod despre Tradiții Creative în România.

Teodor Frolu este arhitect și antreprenor în industrii creative și a coagulat alături de Vintilă Mihăilescu proiectul România Tradițiilor Creative – o rețea de organizații care valorifică, prin creativitate și inovație, patrimoniul cultural și natural.

Oana Perju este la bază economist, cu o dublă specializare în antropologie și s-a alăturat echipei România Tradițiilor Creative o dată cu coordonarea primei ediții pilot a Forumului din 2017. De atunci, explorează diversele aspecte ale acestui tip de patrimoniu cultural.

Teodor Frolu răspunde la întrebări de interes despre geneza Forumului Tradițiilor Creative și care sunt ancorele care țin Tradițiile Creative în picioare în aceste vremuri atât de imprevizibile

„Cea mai importantă valoare pe care încercăm să o promovăm, este ceea ce s-ar denumi din punct de vedere al comunității, bun simț, iar din punct de vedere al esteticii și al relației dintre cultura tradițională și natură se cheamă armonie. Frumusețea unui obiect, a unei case tradiționale, nu vine dintr-o decorație, ci dintr-o armonie, care este preluată din natură.”

Acest episod are un format special și este dedicat amintirii Prof. Dr. Vintilă Mihăilescu – antropolog și inițiator al proiectului România Tradițiilor Creative, alături de Teodor Frolu. Pasajele cu profesorul Vintilă Mihăilescu au fost preluate dintr-o serie de înregistrări din 2018 pe care le poți urmări integral pe canalul de YouTube Tradiții Creative

Sezonul 2 URBOTECA Podcast este realizat de Ideilagram și Asociația pentru Tranziția Urbană, parteneri: Revista ZEPPELIN și PlusMinus, și este un proiect cultural susținut de Ordinul Arhitecților din România prin Timbrul de Arhitectură.

Sursă: www.urboteca.ro