Search
Close this search box.

Invitaţie: înscriere pe platforma România Tradiţiilor Creative

24/05/2017

Echipa Forumului Tradiţiilor Creative a inițiat miercuri, 24 mai, platforma România Tradiţiilor Creative. Ne propunem ca aceasta să fie un loc de întâlnire al reprezentanților tradițiilor creative – domeniu emergent care îmbină industriile creative cu valorificarea patrimoniului cultural.

În cadrul proiectului Forumul Tradiţiilor Creative, ediția I, implementat în perioada 16 ianuarie – 31 octombrie 2017 de către DC Communication, Muzeul Național al Țăranului Român (MŢR), cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), ne dorim să dezvoltăm platforma cu inițiative cât mai variate din domeniul tradițiilor creative.

Dacă în activitatea dumneavoastră implementați proiecte sau realizați produse care au la bază:

o O sursă tradițională de inspirație
o O modalitate creativă de valorificare a acesteia
o Un aport social / economic sustenabil

vă invităm să vă înscrieți pe platformă. Informaţiile pe care ni le puneți la dispoziție vor fi evaluate de către o comisie de specialitate, cu scopul de a selecta cel puțin 30 de meşteşugari, antreprenori sau inițiatori individuali ca participanți la prima ediţie a Forumului Tradiţiilor Creative, care va avea loc în luna septembrie 2017, la Bucureşti, și ca membri ai rețelei.

Înscrierile se pot realiza în perioada 24 mai – 19 iunie, până la ora 13. Procesul de selecţie va fi finalizat în data de 28 iunie, moment în care cei selectaţi vor fi contactaţi şi invitaţi să participe la eveniment. În data de 30 iunie, ora 17:00, vom face publică lista finală a celor 30 participanţi. În plus, toţi cei care se înscriu în categoria tradiţiilor creative vor fi promovaţi pe site-ul nostru, care se va lansa oficial odată cu evenimentul Forumului din luna septembrie a.c.

Pentru mai multe informaţii cu privire la domeniul tradiţiilor creative, vă aşteptăm să consultaţi Manifestul.

Ne găsiţi și pe pagina de Facebook Tradiții Creative.