Search
Close this search box.

Înscrieri la Masterclass-ul de arhitectură, arte vizuale şi peisaj “Triunghi. Arhitectură. Sculptură. Agricultură”

22/07/2022
Deschidem înscrierile la Masterclass-ul de arhitectură, arte vizuale şi peisaj, născut în urma proiectului cultural “Triunghi. Arhitectură. Sculptură. Agricultură”.
 
De fapt acest curs de măiestrie e consecinţa unor experienţe foarte diverse de peste 10 ani pentru echipa de proiect, parcurge 4 cărţi de educaţie pentru patrimoniu, ziare culturale, proiecte de arhitectură în diferite stadii şi concluzii ale unor proiecte culturale complexe pe care le-am clădit în ultimii ani.
Partenerii de curs, Marian şi Victoria Zidaru fac incursiuni în lecţii de desen clasic – Metoda geometriei compoziţionale, fac incursiuni în propriul demers artistic şi acoperă curiozităţile artistice ale participanţilor.
 
 
“O lecție de desen cu Marian Zidaru este câte ceva din toate: o lecție de viață, o alegere și, da, o formă de lectură. Căci nu ne referim doar la un profesor a cărui pricepere în tehnica și-n arta desenului este incontestabilă; ne referim la un artist care poate da lecții tocmai pentru că nu (mai) ține morțiș să o facă. Un artist care împărtășește (multă) experiență, mai degrabă decât să prezinte și să inculce elevilor sau studenților săi, tehnici eficiente (dar goale), în arta desenului.” MARe
 
Cursul de măiestrie este imaginat de arhitecţii Alexandra Mihailciuc, Alexandra Culescu şi sculptorii Marian şi Victoria Zidaru împreună cu artistul vizual Dan Sandu.
 
Vă aşteaptăm 9 zile în Bucovina să dăm alt sens vieții cotidiene. Să traversăm module de studiu vizual contemporan care cuprind ateliere de hârtie manuală, atelier de carte, arhitectură efemeră, sculptură, compoziţie, ceramică în tandemul teorie-practică.
Din culise, vă povestim că ineditul locuirii în atelierele de sculptură Zidaru se intersectează cu un program cultural intens, cu o gastronomie locală reinventată, toate într-o zonă cu un real potenţial pe care o vom parcurge în vizite comentate.
 
Datele Triunghi. Arhitectură. Sculptură. Agricultură pe scurt:
 
Perioadă: 6-14 august
5 august, zi de sosire
Loc: Ferma de Artă, Liteni, Moara, Suceava
Înscriere: amihailciuc@gmail.com / pagina de facebook Alexandra Mihailciuc sau alexandraculescu@gmail.com
Cost: 1000 lei, plată on site
 
Dorim să oferim condiţii inspirate de locuire şi un raport de formare 1:1, de aceea avem numai 9 locuri disponibile.
Cazarea va fi în casa-muzeu a familiei Zidaru sau în Casa cu aripi- un produs al atelierelor organizate de Ferma de Artă.
Programul este coordonat de arhitecţii Alexandra Mihailciuc şi Alexandra Culescu.
 
Proiectul Triunghi. Arhitectură. Sculptură. Agricultură. este susținut de Ordinul Arhitecţilor Filiala Nord-Est, Designers Thinkers Makers, Primăria Moara.