Search
Close this search box.

Ghiduri de arhitectură și cartarea meseriilor tradiționale

09/03/2018

GHIDURI DE ARHITECTURĂ PENTRU ÎNCADRAREA ÎN SPECIFICUL LOCAL DIN MEDIUL RURAL

Ghidurile își propun să prezinte un set de reguli uşor de aplicat, cu exemple clare, care să faciliteze alegerea modelelor adecvate de către cei care vor să construiască în mediul rural. Obiectivul esenţial al acestei serii de ghiduri este păstrarea spiritului aşezărilor rurale din România şi creşterea calităţii vieţii în mediul rural, concomitent cu conservarea tradiţiilor şi a peisajului cultural existent. Toate acestea sunt privite ca resurse de bază pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural.

Mai multe informații despre despre proiect sunt disponibile aici.CARTAREA MESERIILOR TRADIȚIONALE ȘI EMERGENTE ȘI A PRODUSELOR DERIVATE DIN DOMENIUL CONSTRUCȚIILOR DIN ROMÂNIA

Acest proiect, demarat în ianuarie 2018, se va concretiza printr-o hartă interactivă online – www.hartamesterilorconstructii.ro. Harta vine în întâmpinarea Ghidurilor de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural. Dacă acestea din urmă răspund la întrebarea ’’Cum construim?’’, harta va răspunde la întrebarea “Cu cine construim?”.

Necesitatea repertorierii meșterilor și a produselor lor reprezintă o prioritate de maximă importanță pentru România în contextul creșterii exponențiale a pieței construcțiilor, atât în domeniul restaurării și amenajării clădirilor tradiționale, cât și în domeniul arhitecturii ecologice de secol XXI. România este prima țară care implementează aceast proiect prioritar în baza raportului Comisiei Europene.

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile aici.