DOMENIILE TRADIȚIILOR CREATIVE

 1. ArhitecturăGhiduri de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural (Grupul rural OAR), Șindrila în timp și spațiu (Mihai Nuță, ZONA SRL, Grupul Rural OAR)
 2. Meșteșugari și DesigneriCosânzeana, Honest Goods (Pro Patrimonio), Soxen (KraftMade), Semne Cusute (Ioana Corduneanu), Șezi (Octavia și Lucian Loiș)
 3. TehnologieSâmburi digitali – fir cu fir, strat cu strat (Micro 3 D TechLab)
 4. Economie socială și crearea de comunitățiDeltacraft și Letea în UNESCO (Ecopolis), Meșteshukar ButiQ, Batem Fierul la Conac în Țibănești/ Iași (Asociația Maria, Prodid), Dreptul al semințe țărănești (Asociația EcoRuralis), Plăți specifice pentru biodiversitate( Fundația Adept), La terenuri -spațiu comun în Mănăștur / Cluj-Napoca (Asociația Colectiv A)
 5. Crearea de ecosisteme creativeEcosistemul creativ Patzaichin (Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23), Arbori Bătrâni (Florin Ghenade, Galeria Posibilă), Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului  (Universitatea București), expoziția Tradițiile și tranzițiile fânului ( studiile realizate de cercetătorii Muzeului Țăranului Român alături de Centrul Suedez de Biodiversitate (Uppsala)
 6. EducațieȘcoala de la Piscu, unde sunt promovate valorile patrimoniului UNESCO și se construiește Muzeul Oalelor de Pisc,  GreenMogo – Greenitiative, un centru în Mogoșoaia, transformat în spațiu comun pentru comunitate, unde să experimenteze cu tehnici de construire și de trai care să reducă impactul activităților umane asupra mediului, Școala de la Bunești,  unde se desfășoară ateliere de arhitectură experimentală și acum se construiește un parc dendrologic
 7. GastronomieNew Transylvanian Cuisine, care desfășoară vizite ghidate prin diverse locații din Transilvania pentru a descoperi gustul local, Bragageria Bogdania, pentru gustul de bragă, Deltaica, produse din Delta Dunării, Brutăria socială Mama Pan, a asociației Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Moș Iosif – mezeluri tradiționale tătărești, Preoțescu – produse din lapte de capră etc.

În completarea acestora, se mai pot adăuga și alte categorii pe care ne propunem să le abordăm în viitor, și anume:

 • elemente de patrimoniu imaterial și abilități moștenite
 • muzică și instrumente
 • cosmetice și produse medicale
 • materiale de construcție specifice
 • reintroducerea în circuitul industrial al anumitor plante (vezi cânepa)
 • economie circulară, eco-turism, destinații ecologice
 • viața în spații desemnate ca parcuri naturale sau geoparcuri etc.