Search
Close this search box.

Proiecție: filme documentare Argument video: Tradiții Creative

12:00 am, December 18, 2018
12:00 am, December 18, 2018
Locatie: Clubul Țăranului
Tip: proiecție de film
Organizator: România Tradițiilor Creative

Despre eveniment

Duminică, 9 decembrie, de la ora 18:00, vă invităm la Clubul Țăranului la proiecția seriei de documentare Tradiții Creative

Agendă

Am desfăcut conceptul în bucăți și l-am ilustrat video cu ajutorul membrilor comunității:
 
– Identitate și mândrie:
DeltaCraft, platforma care le dă întâlnire designerilor cu meșteșugarii, ne-a povestit despre conservarea patrimoniului cultural și a meșteșugurilor deltaice, despre valorificare prin reinterpretare, #identitate și #mândrie.
 
– Tradiții și comunități:
Cosânzeana, un mic atelier din Aninoasa, Dâmbovița, ne propune să redescoperim meșteșugul lucrului de mână prin intermediul seturilor de cusut pe lemn (cu modele de inspirație folclorică), pregătite de Laura împreună cu oamenii din comunitatea locală și adaptate omului contemporan. Câteva gânduri despre #tradiții și #comunități.
 
– Învățare și construire:
Şcoala de la Buneşti propune o reîntoarcere la origini, intersectând filosofia cu arhitectura minimală în mijlocul unei poienițe din județul Argeș. Aici, educația vine din experimentare, comunicare, colaborare și conviețuire. La Bunești, lucrul cu materialele naturale primordiale ca piatra, lemnul și pământul cultivă un tip de #construire și de #locuire minimală devenit mod de a trăi.
 
– Dinamica rural – urban:
ȘEZI sunt Octavia și Lucian Loiș, doi tineri arhitecți care au lăsat spațiul #urban în urmă și au ales #ruralul, căutând armonia dintre: natură și om, trecut și prezent, arhitectură și desen, formă, timp, vechi și nou. Tradiția parcă le adună pe toate, le dă un sens, iar celor doi le-a oferit un punct de pornire.
 
– Ecosistemul tradițiilor:
Putem asemăna tradițiile cu un copac căruia, dacă îi tăiem din frunze și din crengi, îi tăiem șansa la creștere și dezvoltare creativă. 🌳 Copacul din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului are o coroană bogată – o rețea în care se întrețese istoria pământului cu cea a locurilor și a oamenilor. Un adevărat #ecosistem.
 
– Ce sunt tradițiile creative?
La final, am revenit la întrebarea care ne-a mânat în acest demers: Ce sunt, de fapt, tradițiile creative? Am rugat câțiva membri să ne împărtășească definițiile lor.
 

Organizatori și parteneri

Materialele video sunt realizate în cadrul proiectului cultural Argument video – tradiții creative inițiat de DC Communication și co-finanțat de AFCN
 
Regie și montaj: Emi Gheorghe

Share