Search
Close this search box.

Dezbatere online: Cânepa în gospodăria țărănească – exemplu perfect de economie circulară

12:00 am, November 5, 2020
12:00 am, November 5, 2020
Locatie: online
Tip: dezbatere
Organizator: România Tradițiilor Creative

Despre eveniment

Joi, pe 5 noiembrie, de la ora 15:00, ne întâlnim online, pe pagina de Facebook @traditiicreative, cu Florica Zaharia, creatoarea primului muzeu al textilelor din România, Avram Fițiu, subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și Teodor Frolu, expert în industriile creative și inițiator al rețelei România Tradițiilor Creative.
 
Discutăm despre #cânepă, una dintre cele mai valoroase (și prea puțin valorificate!) resurse naturale ale României – mai precis, despre rolul ei în gospodăria țărănească, un exemplu perfect de #economiecirculară, model de producție durabilă la nivel #micro.
 
Dezbaterea va fi transmisă live, pe pagina noastră de Facebook – Tradiții Creative.

Agendă

 
România are o veche tradiție de utilizare a cânepii, o plantă cu multiple utilizări însă cu impact minim de mediu: culturile nu au nevoie de multă apă, nu necesită tratamente cu pesticide, eliberează în aer mai mult oxigen decât pădurea și au capacitatea de a regenera solul.
 
Agricultura regenerativă ajută la creșterea biodiversității și îmbogățirea solurilor, apei și calității aerului. Toate acestea contribuie la combaterea schimbărilor climatice.
 
 
Ca să vă puneți în temă, vă invităm să vizionați traseul cânepii – de la extracție și până la produs final:
 
Filmul a fost creat de echipa Rowmania / Patzaikin, în contextul Romanian Design Week 2020.
Ne vedem joi! #tradițiicreative

Organizatori și parteneri

Dezbaterea este organizată în contextul proiectului cultural „Tradiții creative. Pretext. Text. Content”, inițiat de DC Communication și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Share