Search
Close this search box.

Conferință: „Școala de trecut: educație nouă, teme de când lumea”

12:00 am, April 17, 2018
12:00 am, April 17, 2018
Locatie: Muzeul Național Cotroceni
Tip: conferință
Organizator: România Tradițiilor Creative

Despre eveniment

Comunitatea România Tradițiilor Creative ne invită marți, 17 aprilie, de la 18:30, în salonul Cerchez (Muzeul Naţional Cotroceni, Bl. Geniului, nr. 1), la o conferință despre educația secolului XXI.
 
Evenimentul aduce pe masa de discuție un subiect foarte relevant în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural: identificarea metodelor creative de valorificare a patrimoniului și a tradițiilor locale ca resurse de viitor pentru educație și dezvoltare în rândul comunităților.
 
Conferința este deschisă publicului larg în limita locurilor disponibile. Înscrierea la eveniment se face prin confirmarea datelor personale (nume, prenume, CNP) până vineri, 13 aprilie 2018, ora 10:00, la adresa relatiipublice@muzeulcotroceni.ro.

Agendă

Prin prezentările și discuțiile din timpul conferinței, comunitatea își propune să dezvăluie diversitatea instrumentelor prin care actorii din zona industriilor creative valorifică elementele de tradiție și, în același timp, le repoziționează pentru o lume tehnologică și competitivă.

„Tradițiile nu se moștenesc pur și simplu, ele se învață! Iar pentru a fi <creative> și nu doar o reproducere a trecutului, e nevoie de o educație la fel de creativă.” – Vintila Mihailescu, co-fondator al comunității România Tradițiilor Creative

„Tradiția românească are ca pilon principal relația pragmatică țărănească dintre om și natură. Am intrat într-un mileniu în care redescoperim echilibrul dintre dezvoltarea comunităților umane și mediul înconjurător.” – Teodor Frolu, co-fondator al comunității România Tradițiilor Creative

Întâlnirea va reuni vorbitori precum: Vintilă Mihăilescu (autor, publicist și antropolog cultural), unul dintre inițiatorii mișcării România Tradițiilor Creative alături de Teodor Frolu (manager în industriile creative și vice-președinte al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23), Liviu Jicman (directorul general al Muzeului Național Cotroceni), Bianca Toma (Centrul Român de Politici Europene), Alexandru Andrășanu (președintele Asociației Geomedia), Ana Maria Goilav (Şcoala de la Buneşti), Matei Câlția (Galeria Posibilă), Andreea Machidon (Fundația Pro Patrimonio), Adriana Scripcariu (Scoala de la Piscu), Andrei Mihail (Asociația MAIE), arh. Șerban Sturdza și arh. Alexandra Mihăilciuc (Programul cultural “Batem fierul la conac!” al Asociației Maria) și alți specialiști în domenii apropiate tradițiilor creative.

România Tradițiilor Creative este o comunitate care își propune să aducă laolaltă inițiative din zona industriilor creative care preiau tradițiile românești, le valorizează găsindu-le un loc relevant în contemporaneitate și le transformă într-o resursă de creștere economică și de generare a unor noi locuri de muncă.

Organizatori și parteneri

Conferința face parte din seria de evenimente organizate sub umbrela România Tradițiilor Creative, proiect inițiat de DC CommunicationMuzeul Național al Țăranului RomânNational University of Political Studies and Public AdministrationOrdinul Arhitecților din România, cu sprijinul financiar al AFCN. Evenimentul este găzduit cu generozitate de către Muzeul Național Cotroceni.

Share