Conferință: întâlnire 2021 rețea România Tradițiilor Creative și Declarația de la Piscu

12:00 am, January 29, 2021
12:00 am, January 29, 2021
Locatie: Muzeul-Atelier Școala de la Piscu
Tip: conferință
Organizator: România Tradițiilor Creative

Despre eveniment

Vineri, pe 29 ianuarie, de la 14:30, organizăm prima întâlnire a rețelei România Tradițiilor Creative din 2021.
 
Ne vedem la Piscu și online, într-un eveniment hibrid prin care ne-am propus să reluăm discuțiile despre tradițiile creative ca vector pentru dezvoltare de la finalul lui 2020 și să stabilim împreună direcțiile strategice de creștere ale rețelei pentru perioada următoare.

Agendă

Trecem în revistă instrumentele și metodele de educație pentru patrimoniu create de membri RTC pentru valorificarea creativă și promovarea fondului cultural și natural din comunitățile lor.
 
Gazdele noastre, Adriana și Virgil Scripcariu (Școala de la Piscu), ne vor purta într-un tur de vizitare a Muzeului-Atelier Școala de la Piscu, un spațiu cultural recent întemeiat într-un fost sat de olari din apropierea Bucureștiului, pornit din nevoia de a împrieteni copiii și adulții cu moștenirea culturală locală și, mai larg, cu universul tehnicilor tradiționale de lucru cu pământul.
 
La finalul întâlnirii, ne propunem sa lansăm virtual „Declarația de la Piscu” ce promovează programele de educație dezvoltate de majoritatea dintre noi. Credem că este oportun să arătăm preocuparea noastră și expertiza pe care o deținem fiecare în parte și împreună ca platformă.
 
Întâlnirea va fi transmisă live prin pagina de Facebook Tradiții Creative – https://www.facebook.com/TraditiiCreative.

Organizatori și parteneri

Evenimentul face parte din proiectul cultural „Zilele Culturii Naționale la Muzeul-Atelier Școala de la Piscu” inițiat de Școala de la Piscu și cofinanțat de Ministerul Culturii. Parteneri: DC Communication, România Tradițiilor Creative, Radio România Cultural, Fundația Avenor, Asociația Vasile Gorduz.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email