Conferință: „3D x DDD x NEB – Design pentru Dezvoltare Durabilă”

11:30 am, June 29, 2022
1:00 pm, June 29, 2022
Locatie: Muzeul Național al Țăranului Român
Tip: conferință
Organizator: România Tradițiilor Creative, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23

Despre eveniment

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm, în numele Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 și al partenerilor, să ne fiți alături la conferința „3D x DDD x NEB – Design pentru Dezvoltare Durabilă”.

Miercuri, 29 iunie 2022, de la 11:30, la Muzeul Național al Țăranului Român (Monetăriei 3) din București – dezbatere în contextul expoziției de artă contemporană „Tradiție Circulară – Conectat la Natură”.

Conferința își propune să sublinieze alinierea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă cu coordonatele programului Uniunii Europene New European Bauhaus (NEB) – creativitate, sustenabilitate și comunitate. O abordare integrată similară, sprijinită pe triada natură, tradiție și comunitate, a stat la baza dezvoltării, începând cu 2016, a rețelei România Tradițiilor Creative, o inițiativă a Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 în colaborare cu regretatul Vintilă Mihăilescu.

Dezbaterea pornește de la premisa că principiile dezvoltării durabile, asumate de întreaga Planetă prin Agenda 2030, reprezintă un set de reguli și comportamente valabile deopotrivă pentru cetățeni cât și pentru instituții publice, companii comerciale, unități de învățământ, unități de producție și orice alte entități care consumă resurse (energie, materie primă, aer, apă).

Agendă

La eveniment, vom investiga importanța comunicării publice și a educației pentru îndeplinirea acestor obiective și vom invita experți să împărtășească exemple din experiența, viziunea și sfaturile lor pentru punerea în practică a principiilor dezvoltării durabile și a economiei circulare. Educația este, neîndoielnic, un instrument esențial pentru a construi o societate mai sustenabilă.

Vorbitori: László Borbély (Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă), Ramona Chiriac (Reprezentanța Comisiei Europene în România), Teodor Frolu (Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, RTC), Maria Neneciu (Romanian Design Week), Tamina Lolev (Nod Makerspace), Șerban Alexandrescu (Headvertising), Valer Hancaș (International Advertising Association), Dragoș Tuță (Ambasada Sustenabilității în România).

La conferință se va lansa o competiție de design pentru realizarea unui display volumetric pentru spații publice închise (3D Standee pentru sustenabilitate) care să promoveze către publicul larg mesaje circumscrise temei „Ce sunt Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și de ce ne preocupă sustenabilitatea?”

După conferință va avea loc un tur ghidat de vizitare a expoziției de artă contemporană „Tradiție Circulară – Conectat la Natură”, disponibilă între 12 mai și 3 iulie, în sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email