Search
Close this search box.

British Council: 2023 Circular Open Studios

12:00 pm, January 24, 2023
11:00 pm, February 21, 2023
Locatie: Online
Tip: webinar
Organizator: British Council

Despre eveniment

British Council organizează a doua ediție a Circular Open Studios. Co-curatoriat de Zoë Powell Best împreună cu echipa de manageri culturali a British Council, ediția din acest an va reuni experți și designeri din întreaga Europă, conectați prin practicile lor sub tema „Design with Care”.

Seria de webinars va cuprinde trei evenimente care vor avea loc la fiecare două săptămâni (24 ianuarie, 7 februarie și 21 februarie).

Cele trei sesiuni abordează:

  • Grija față lumea naturală și moștenire
  • Grija față de comunitate și accesul la cunoștințe
  • Grija față de utilizarea materialelor și inventivitatea

 

În timpul fiecărei sesiuni, vom explora temele propuse, alături trei creatori de naționalități și din medii diferite, pentru a reflecta asupra modului în care istoria, inovația, practicile culturale și etica ne pot conecta și ne pot informa pentru a dezvolta, pentru viitor, un design mai durabil.

Agendă

Sesiunile din acest an vor fi găzduite online, la orele dimineții, pentru a permite cât mai multor persoane interesate să participe. Toate discuțiile vor avea loc în limba engleză, iar înregistrările vor fi disponibile ulterior pe site-ul British Council, precum și pe canalele de social media ale organizatorului și partenerilor.

PROGRAM

Sesiunea 1 – Lumea naturală și moștenirea (24 ianuarie) 11:00 – 14:00 CET/GMT+1.

The Dyer’s House (Spania), educație despre fibre naturale, coloranți și ecoprinting.
Junele Textiles (Regatul Unit), decor personalizat pentru pereți din fire reziduale.
Kraftmade (România), obiecte performative, piese unice, colecții capsule, restaurare, educație cu accent pe lemn și textile, precum și pe patrimoniu și viitor.

Sesiunea 2 – Acces la comunitate și cunoștințe (21 februarie) 11:00 – 14:00 CET/GMT+1.

Țări participante: Marea Britanie, Germania și Italia. Vorbitorii vor fi anunțați în zilele următoare.

Sesiunea 3 – Utilizarea materialelor și ingeniozitatea (7 februarie) 11:00 – 14:00 CET/GMT+1.

Țări participante: Regatul Unit, Italia și Țările de Jos. Vorbitorii vor fi anunțați în zilele următoare.

Organizatori și parteneri

Circular Cultures este brațul european al programului global al British Council „Making Matters”, care se concentrează în special pe sprijinirea talentelor emergente și a tendințelor viitoare. Programul se adresează designului durabil și economiilor creative, având ca scop promovarea unei conștientizări mai mari în legătură cu circularitatea și sustenabilitatea. Cu scopul de a încorpora un dialog mai critic în jurul designului și circularității, aceasta duce la dezvoltarea abilităților și cunoștințelor de a deveni lideri și la crearea de noi rețele UE interesante în jurul sustenabilității și circularității. Programul operează în prezent în 9 țări din Europa: Franța, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia și Țările de Jos.

British Council este membru al Noului Bauhaus European din cadrul Comisiei Europene – susținând un mod de viață mai verde și mai echitabil în societăți creative și incluzive prin Arhitectură, Design și Arte.

Share