Dâmbovița Delivery 2022

Despre eveniment

Când te-ai bucurat ultima oară de râul de la tine din oraș?

A avea un râu ce traversează orașul este un privilegiu pentru locuitorii acestuia, iar marile orașe ale lumii exploatează această resursă pentru a oferi oamenilor spații pentru recreere și petrecere a timpului liber, pentru activități educative și sportive, pentru odihnă și socializare.

Potențialul Dâmboviței este departe de a fi cu adevărat valorificat de bucureșteni. În prezent, râul este cel mai mare spațiu nefolosit al Bucureștiului, iar împreună cu bulevardele adiacente reprezintă o barieră și un separator între sectoare, între cartiere și față de facilitățile de care au nevoie cartierele și locuitorii.

La această ediție a Dâmbovița Delivery, ne propunem să vorbim despre râu ca element de legătură – între cartiere, între oameni, între idei. Despre Dâmbovița ca arteră verde a Bucureștiului, un spațiu public vibrant în care oamenii se pot bucura de apă, de faună, floră și de comunitate.

Agendă

În weekendul 16-18 septembrie, pe segmentul de râu Timpuri Noi – Mihai Bravu, recucerim apa cu sporturi nautice și animăm strada cu peste 30 de spectacole, ateliere și activități culturale și sportive pentru cei mari și cei mici.

Vizitatorii vor avea ocazia să se plimbe cu bărci ori caiace pe râul Dâmbovița, sa admire artă stradală in the making, să participe la sesiuni de yoga pe insule plutitoare și să se bucure de râu și poveștile sale fără zgomotul mașinilor. 

Cei curioși vor descoperi păsările care își petrec timpul pe Dâmbovița și importanța lor pentru ecosistemul riveran, vor avea ocazia sa participe la activități și spectacole despre ecologie și sustenabilitate, la discuții despre poezie și literatura românească contemporană și să asculte poveștile Bucureștiului de pe vremuri, relatate chiar de seniorii orașului. 

Cei care preferă mișcarea și adrenalina pot participa la curse cu trotinete, să se dea pe skateboard sau să joace baschet pe terenurile amenajate pe stradă. 

De altfel, vor exista workshop-uri și ateliere de sketching, olărit și apropiere comunitară, spectacole de foc și proiecte de artă colaborativă Nod Design Lab, la care vor putea participa atât copiii, cât și adulții.

Iar pentru a încânta vizitatorii și a imortaliza momentul într-un cadru optimist, vom monta pontoane, organiza trasee cu bărcile între zona Unirii până aproape de podul de la Mihai Bravu și vom amenaja Podului Abatorului în ton cu acest manifest pentru Dâmbovița ca spațiu public redat oamenilor și naturii.

 

Acestea sunt doar o parte dintre activitățile pentru a ne reconecta cu râul prin evenimentul manifest Dâmbovița Delivery, la care invităm locuitorii orașului București și nu numai, să ni se alăture în perioada 16-18 septembrie, în zona Timpuri Noi – Mihai Bravu.

Mai multe detalii despre evenimentul manifest Dâmbovița Delivery aici.

Organizatori și parteneri

Această ediție a Dâmbovița Delivery este organizată de către Nod Makerspace, Fundația Cărturești și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul ExpoArte. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, face parte din Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile.

Partener principal: Ordinul Arhitecților din România, prin timbrul de arhitectură, o taxă parafiscală în valoare de 0,05% din investițiile din construcții, alocată organizațiilor profesionale pentru promovarea arhitecturii ca act de cultură de interes public.

Eveniment susținut de Primăria Municipiului București, ARCUB și CulturEd, ca eveniment conex proiectului ”Străzi Deschise – București, promenadă urbană” 2022.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email