Search
Close this search box.

Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, grădina cu legume de la țară

09/09/2020

De mai bine de trei ani, Carrefour crește legume la Vărăști, aproape de București, unde agricultori din tată-n fiu cultivă 135 de hectare de teren cu grijă, pasiune, pricepere și respect pentru fiecare roșie, castravete, ceapă sau salată care ajunge în farfuriile românilor.

Grădina de la țară a retailerului, Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, prima cooperativa agricolă fondată de Carrefour, are acum o nouă înfățișare. După un proces de rebranding, noua identitate aduce promisiunea Carrefour mai aproape de consumator, dar și de comunitatea locală de fermieri: legume și verdețuri proaspete, zi de zi, direct din inima Vărăștiului.

În Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, fermierii, pentru care munca la câmp este o tradiție de generații întregi, lucrează pentru ca produsele lor să ajungă proaspete, în timp record, pe rafturile magazinelor Carrefour, care preia întreaga lor producție. De la primele patru familii care au avut încredere în promisiunea retailerului în 2017, astăzi, câteva sute de localnici sunt parte din grădina cooperativei și au învățat procese ample tehnice și logistice, de documentație, fiscalizare, ambalare, aspecte esențiale pentru o colaborare de succes cu un mare retailer.

Doi dintre aceștia au trecut printr-o nouă probă de curaj alături de partenerul lor, Carrefour, și au intrat în primul program de conversie la agricultura ecologică din țara noastră, Creștem România BIO. Au primit de la retailer expertiză tehnică, consultanță și sprijin pas cu pas, iar acum produsele lor sunt pe rafturile magazinelor, semnalate cu eticheta unică în România: În conversie la BIO.

Munca familiilor din grădina Carrefour se traduce nu doar prin cele peste 16.000 de tone de legume care au ajuns până în prezent în farfuriile românilor, ci și prin impactul pentru comunitate, Cooperativa devenind un catalizator pentru agricultorii pasionați din zonă.

Grădina Carrefour de la țară a reușit să propună României un model de succes, iar consumatorilor, o promisiune pentru legume proaspete, locale, crescute bine, ca în familie. Legume care ajung pe raft chiar și la 2 ore de când au fost culese de fermieri, în supermarketurile din București, sau în cel mai scurt timp posibil în magazinele din țară.

Cu o înfățișare nouă dar cu aceeași promisiune, împreună cu fermierii Cooperativei, Carrefour continuă să ofere legume din grădina de la țară, atât în magazinele fizice, cât și prin canalele de shopping Carrefour.ro și BRINGO.

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile aici.