Search
Close this search box.

Centrul Cultural Subcarpați organizează un dublu-eveniment dedicat culturii aromânilor | 24 – 25 mai

24/05/2022

Cu ocazia lansării celui mai proaspăt album TUMBE, pe 24 și 25 mai, Centrul Cultural Subcarpați prezintă, în parteneriat cu Societatea Culturală Aromână, Teatrul Recul, Guesthouse și Industria Bumbacului, un eveniment de două zile dedicat culturii aromânilor.

 

Pe 24 mai, participanții la eveniment vor putea explora mărturii din cultura armânească printr-un mix de componente artistice și de patrimoniu: o expoziție de obiecte arhaice de artă și meșteșugărești, un spectacol muzical de polifonie, spectacol de dans tradițional, proiecții video cu imagini de arhivă din cultura aromână și degustare de produse gastronomice tradiționale.

Pe 25 mai, la Guesthouse, Mara împreună cu trupa muzicală Tumbe prezintă, în avantpremieră, cel mai proaspăt album de muzică contemporană cu rădăcini în folclorul și cultura aromânilor. Expresivitatea temelor folclorice aromâne au inspirat muzicienii și producătorii Tumbe la alchimizarea acestora într-o manieră world music sau jazz fusion, păstrându-le caracterul și esența.

„Folclorul, cântecele arhaice sunt reprezentative pentru o întreagă cultură. De aceea, chiar și atunci când arhaicul este transpus în cultura prezentului, noutatea expresiei nu face decât să amplifice valoarea tradiției.

Agenda evenimentului

prezentat de Centrul Cultural Subcarpați

24-25 mai, Industria Bumbacului, București

 

24 mai, 19:00 – Teatrul Recul – eveniment dedicat culturii aromânilor

Adresă: Industria Bumbacului, Splaiul Unirii, nr. 160, București

Acces: gratuit

Invitați: Societatea Culturală Aromână, Pareia Pilisterlu (ansamblu de muzică și dansuri tradiționale străvechi armânești), Neli Bracea și Hristu Costică (cor polifonie), Răzvan Gachi (Gaida și Clarinet), Beniamin Ambărus (dobă), Alexandru Gica (curator, reprezentant al comunitații armânesti)

 

25 mai, 20:00 – Guesthouse – lansare album TUMBE

Adresă: Industria Bumbacului, Splaiul Unirii, nr. 160, București

Acces: bilet – 50 lei (detalii pe livetickets.ro și yellowtickets.ro)

Invitați: Cătălin Tomoioagă (prezintă #UndergroundFolclor în deschiderea concertului TUMBE)

 

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Subcarpați, în parteneriat cu: Societatea Culturală Aromână, Teatrul Recul, Guesthouse, Industria Bumbacului. Parteneri media: Radio Guerrilla, Propagarta, Radio RFI.

Proiectul Subcarpați și recent inauguratul Centru Cultural conțin o componentă puternică de explorare a folclorului minorităților etnice pentru valoarea artistică și din nevoia de păstrare și promovare a culturilor locale specifice care au adus contribuții importante la cultura națională.

Mai multe informații aici: Centrul Cultural Subcarpați.