Forumul Tradițiilor Creative, ediția I

12:00 am, September 6, 2017
12:00 am, September 10, 2017
Locatie: Muzeul Național al Țăranului Român
Tip: forum
Organizator: România Tradițiilor Creative

Despre eveniment

Un târg experimental, mai multe ateliere de îndemânare, tururi prin Arhiva de Imagine, dezbateri cu reprezentanți de vază și prezentări de proiecte inedite sunt găzduite, în această toamnă, de Muzeul Țăranului Român în cadrul primei ediții a Forumului Tradițiilor Creative (6-10 septembrie 2017), un eveniment care promovează ideea inovatoare a modernității tradițiilor, percepute deopotrivă ca sursă de inspirație ce vine dinspre trecut și ca resursă culturală orientată spre viitor.

Forumul Tradițiilor Creative reprezintă o oportunitate de prezentare și de promovare a actorilor culturali și socio-economici care, în activitățile pe care le desfășoară, abordează creativ moștenirile culturale tradiționale: organizații culturale în care designeri sau arhitecți lucrează împreună cu meșteri populari; instituții și organizații active în industriile verzi, ori în promovarea peisajelor culturale și a produselor locale; organizații specializate în educația pentru patrimoniu.

Evenimentul urmărește crearea unui spaţiu de dezbateri şi întâlnire pentru peste 40 de proiecte/produse care privesc nu doar conservarea şi păstrarea tradiţiilor transmise de generaţii, ci valorificarea lor într-un mod inedit şi creativ, care să pună în perspectivă nu doar trecutul, ci şi viitorul. Inițiativa se înscrie într-un demers de recuperare a tradiţiilor ce pot alimenta industriile creative pentru a deveni o resursă legitimă de economie modernă, cu capacitate de creştere şi creare de noi ocupaţii şi locuri de muncă.

Agendă

Forumul Tradițiilor Creative, ediția I
6-10 septembrie 2017
Intrare liberă

* SECȚIUNEA TÂRG
Expunere și vânzare a produselor şi proiectelor participante
6-10 septembrie 2017 – între orele 10:00 – 18:00

* SECȚIUNEA FORUM
Prezentări, mese rotunde, dezbateri, ateliere pentru copii și adulți, tururi ghidate

Deschidere Forum
6 septembrie 2017, între orele 11:00 – 13:00

Masă rotundă: Ce sunt tradițiile creative?
6 sept. 2017, între orele 18:00 – 20:00

Conferinţă antreprenori / manageri / finanţatori din domeniul tradițiilor creative
7 septembrie, între orele 18:00 și 20:00

Contribuţia României la patrimoniul european, contribuţia Europei la moştenirea românească
8 septembrie, între orele 15:30 și 17:30

Oportunităţi de finanţare şi pieţe de desfacere
8 septembrie, între orele 18:00 și 20:00

Perspective / follow-up Forumul Tradițiilor Creative: 2018 – Anul European al Patrimoniului Cultural și 2019 (ianuarie – iunie) – Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene
10 septembrie, între orele 11:30 și 13:30

Organizatori și parteneri

Prima ediția a Forumului Tradiţiilor Creative se desfășoară între 6-10 septembrie, sub înaltul patronaj al Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Organizat în pregătirea Anului European al Patrimoniului Cultural – 2018, evenimentul este unul inovator și își propune să aducă la un loc arta, meşteşugurile şi industriile creative, alături de antreprenori şi reprezentanţi ai patrimoniului cultural, cercetători şi specialişti.

Forumul Tradițiilor Creative este integrat într-o mişcare strategică pe termen lung (platforma România Tradiţiilor Creative), un proiect iniţiat de DC Communication în parteneriat cu Muzeul Național al Ţăranului Român, Ordinul Arhitecţilor din România, Fundaţia Calea Victoriei şi Masterul de Studii Vizuale şi Societate al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. În acest an, proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi sub înaltul patronaj al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, în pregătirea Anului European al Patrimoniului Cultural – 2018.

Parteneri
DC Communication, Muzeul Național al Ţăranului Român, Fundaţia Calea Victoriei, Ordinul Arhitecţilor din România, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative

Finanţatori
Un proiect realizat sub înaltul patronaj al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional

Susţinători
Banca Mondială, Institutul Cultural Român, Carrefour România, Clubul Ţăranului, The Institute

Noutăți

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on skype
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email